ၾကြေရာက္လာေသာ မိတ္ေဆြမ်ားအား ေကာင္းၾကိဳက္သူမွ ေမတၱာပို ့သလိုက္ပါတယ္ လိုတရေသာ ဘဝတခုကိုပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ပါေစ..၊

Monday, 17 November 2014

မြန္ေခ်ာကတဲ ငါးေျခာက္ပဲၾကီးဟင္း


Add caption
မြန္ခ်က္နည္း တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ႔ မြန္ေခ်ာကတဲ ငါးေျခာက္ပဲၾကီးဟင္းပါ။ ဒီခ်က္နည္းက သီးစံုကုလားဟင္း ခ်က္နည္းနဲ႔ ခပ္ဆင္ဆင္ပါပဲ။ ဒါေပမယ္႔ အရသာ တမ်ဳိးေလးနဲ႔ စားလို႔ အ၇မ္းေကာင္းပါတယ္။ ငါးေျခာက္နဲ႔ သီးစံု၊ အာလူးနဲ႔ ေရာခ်က္ထားတာပါ။ ခုပဲ တူတူ
ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ပဲၾကီး – ႏုိ႔ဆီဘူး (တ၀က္)
ငါးေျခာက္ (သုိ႔) ငါးရံ႔ေျခာက္ – ၁၀က်ပ္သား (၁လက္မအရြယ္္ အတံုးမ်ား တံုးပါ)
ရုံပေတသီး – ၆ေတာင္႔ (၁လက္မအရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ)

ခရမ္းသီး – ၁ခု (အတံုးမ်ား တံုးေပးပါ)
အာလူး(လံုးေသး) – ၈လံုး (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားေပးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (မညက္တညက္ေထာင္းျပီ အရည္ညွစ္ပါ)
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
မန္းက်ဥ္းရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
ကလေ၀ရြက္ – ၂ရြက္
နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွွီးပါ)
ပဲနံ႔သာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု (optional)
ေရ – ခြက္ ၁ခြက္ခ်က္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ပဲၾကီးထည္႔၊ ပဲၾကီးလက္၂ဆစ္ျမဳပ္ရုံ ေရထည္႔ျပီ ၅မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးထားပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ပဲနံ႔သာ၊ ကလေ၀ရြက္တုိ႔ကို ဆီသပ္ေပးပါ။၃။ ျပီေနာက္ ငရုတ္သီးမွုန္႔ ထည္႔ျပီ မိနစ္၀က္ခန္႔ ေရာေမႊပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ ငါးေျခာက္၊ ပဲၾကီး၊ ရုံပေတသီး၊ ခရမ္းသီး၊ အာလူး၊ ေရ(ခြက္ ၁ခြက္) ထည္႔ျပီ ဆူေအာင္ တည္ထားေပးပါ။

၅။ သီးစံုႏြမ္းသြားျပီဆုိလွ်င္ မန္းက်ည္းရည္ထည္႔၊ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) ထည္႔ေပးပါ။၆။ ေနာက္ဆံုးမွ မဆလာ၊ နံနံပင္ အုပ္ျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…

No comments:

Post a Comment