ၾကြေရာက္လာေသာ မိတ္ေဆြမ်ားအား ေကာင္းၾကိဳက္သူမွ ေမတၱာပို ့သလိုက္ပါတယ္ လိုတရေသာ ဘဝတခုကိုပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ပါေစ..၊

Saturday, 21 February 2015

ေထာပတ္ထမင္းခ်က္စားၾကမယ္

ေထာပတ္ထမင္း ခ်က္နည္း
ေထာပတ္ထမင္းတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဘာစမာတီ ဆန္ – နုိ႔ဆီဘူး ၂လံုး (ေရျဖင္႔ ေဆးထားေပးပါ)
ေထာပတ္ – ၈၀ ဂရမ္
မုန္လာဥနီ – ၁ခြက္စာ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးပါ)

ပဲသီး (သုိ႔) ဘိုစားပဲ – ၁ခြက္ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးပါ)
စပ်စ္သီးေျခာက္ (အမဲ) – ၁ခြက္စာ
သီဟိုဌ္ေစ႔ – ၁ခြက္စာ (ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
ေျပာင္းဖူးေစ႔ – ခြက္ ၀က္စာ (optional)
ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
ကလေ၀ရြက္ – ၃ရြက္
သစ္ဂ်ပိုး – ၁ခု
ဖာလာေစ႔ – ၄ေစ႔
ေလညွင္းပြင္႔ – ၄ခု
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း  ၈ပံု၁ပံု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း


၁။ ဒယ္ထဲ ေထာပတ္မ်ားကို ထည္႔ျပီ ေထာပတ္ အရည္ေပ်ာ္လွ်င္ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ဆီပူထုိးေပးပါ။

၂။ ျပီေနာက္ သစ္ဂ်ပုိး၊ ကလေ၀ရြက္၊ ေလညွင္း၊ ဖာလာေစ႔မ်ားကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီမွ သီဟိုဌ္ေစ႔၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး(သို႔)ဘုိစားပဲ၊ ေျပာင္းဖူး တုိ႔ထည္႔ျပီ ေနာက္ထပ္ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဆန္ထည္႔ထားေသာ Rice Cooker ထဲသို႔ ဒယ္ထဲမွ ေထာပတ္ရည္၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး၊ ေျပာင္းဖူး၊ သီဟိုဌ္ေစ႔၊ စပ်စ္ေျခာက္၊ spices တုိ႔ကုိ ေလာင္းထည္႔လုိက္ပါ။

၅။ ေရ(၃ခြက္)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ထမင္းရုိးရိုးခ်က္သလိုပဲ ခ်က္ေပးပါ။
၃။ ျပီမွ သီဟိုဌ္ေစ႔၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး(သို႔)ဘုိစားပဲ၊ ေျပာင္းဖူး တုိ႔ထည္႔ျပီ ေနာက္ထပ္ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဆန္ထည္႔ထားေသာ Rice Cooker ထဲသို႔ ဒယ္ထဲမွ ေထာပတ္ရည္၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး၊ ေျပာင္းဖူး၊ သီဟိုဌ္ေစ႔၊ စပ်စ္ေျခာက္၊ spices တုိ႔ကုိ ေလာင္းထည္႔လုိက္ပါ။

၅။ ေရ(၃ခြက္)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ထမင္းရုိးရိုးခ်က္သလိုပဲ ခ်က္ေပးပါ။
၆။ ေထာပတ္ ထမင္းက်က္ျပီဆုိလွ်င္ သမေအာင္ ေယာက္မျဖင္႔ ေရာေမႊလိုက္ပါ။ရ။
ရ။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ အရသာ ရွိေသာ ေထာပတ္ထမင္းကို ၾကက္သားဟင္း၊ ငပိေၾကာ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ဟင္းခ်ဳိ တုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

No comments:

Post a Comment