ကိုရီးယားစတုိင္ အာလူးေၾကာ္ေလးက အရသာအရမ္းေကာင္းမြန္တဲ႔ သက္သက္လြတ္ ဟင္းလ်ာတစ္မ်ဳိးပါ။ သက္သက္လြတ္စားတဲ႔သူတုိင္း အာလူးဟင္းက မပါမျဖစ္မုိ႔ အာလူးကို ခ်က္ေနက်ပံုမ်ဳိးမဟုတ္ပဲ ကိုရီးယားစတုိင္ အာလူး ခ်ဳိစပ္ေလးကို တင္
ဆက္လုိက္ပါတယ္။ ထမင္းနဲ႔လည္း လိုက္ဖက္သလုိ၊ တျခား သက္သက္လြတ္ဟင္းလ်ာေတြနဲ႔ပါ လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ခုပဲ တူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အာလူး – ၅လံုး (အခြံႏႊာျပီ အတုံးေသးမ်ားတံုးေပးပါ)
ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္္စဥ္းပါ)
ငရုတ္သီးပြပု – ၂ခု (အေစ႔ထုတ္ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ ငရုတ္ဆံုျဖင္႔ ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ)
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ပ်ားရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
နွမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီမွ အာလူးနွင္႔ ငရုတ္ေထာင္းကို ေရာေမႊ၍ ဒယ္ထဲ ထည္႔ကာ ေၾကာ္ေပးပါ။၃။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာအတြက္ ပဲငံျပာရည္၊ ထည႔္႔ကာ အာလူးၾကြ႔ပ္ရြလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ အာလူး ၾကြပ္ရြလာမွ ပ်ားရည္ထည္႔ကာ ၁မိနစ္ခန္႔ ထပ္ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ေနာက္ဆံုးမွ နံနံပင္၊ နွမ္းျဖဴျပီ ေရာေမႊကာ မီးပိတ္ထားေပးပါ။
၆။ အရသာရွိေသာ ကိုရီးယားစတုိင္ အာလူး ခ်ဳိစပ္ေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
No comments:
Post a Comment