(ၾကက္ကာလသဟင္း )
(ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား)
ၾကက္သား – ၄၅၀ ဂရမ္ (အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)(ၾကက္ေပါင္၊ ေတာင္ပံ၊ ၾကက္ေျခေထာက္ မိမိၾကိဳက္နွစ္ရာ ထည္႔ခ်က္ႏုိင္သည္)
ဗူးသီး – တ၀က္ (အခြံႏႊာျပီ တကုိက္စာ အရြယ္ေလးမ်ား တံုးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၄မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (မညက္တညက္ေထာင္းျပီ အရည္ညွစ္ပါ)
ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
(ခ်က္ျပဳတ္နည္း)
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ စပါးလင္ ထည္႔ျပီ မိနစ္၀က္ခန္႔ ေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ၾကက္သား၊ ဆား ထည္႔က၂မိနစ္ခန္႔ လံုးခ်က္ေပးပါ။
၄။ ေရ(၂ခြက္) ထည္႔ေပးျပီ ၾကက္သားကို ဆူေအာင္ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ၁၀မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ဗူးသီး၊ ငါးငံျပာရည္၊ ေရ(၂ခြက္) ေရာျပီ ေနာက္ထပ္၅မိနစ္ခန္႔ ဆူေအာင္ တည္ပါ။
၆။ ဗူးသီး အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားလွ်င္ အရသာအေပါ႔အငံ႔ျမည္းျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
ရ။ အရသာေကာင္းမြန္တဲ႔ ၾကက္သား ကာလသားဟင္းကို အရသာရွိစြာ ထမင္းျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ..
No comments:
Post a Comment