ၾကြေရာက္လာေသာ မိတ္ေဆြမ်ားအား ေကာင္းၾကိဳက္သူမွ ေမတၱာပို ့သလိုက္ပါတယ္ လိုတရေသာ ဘဝတခုကိုပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ပါေစ..၊

Monday, 17 November 2014

ျပည္ငါး အေျခာက္ႏွင့္ ၾကက္သားခ်က္ ထမင္းေလးပါ( Chicken Braised With Cuttlefish Rice) ႏွင့္ (ABC, Soup)

````( Chicken Braised With Cuttlefish Rice) ႏွင့္ (ABC, Soup)````
(၁)ၾကက္သားအေနေတာ္အတံုးေလး.... (၅)တံုး
(၂)ျပည္ၾကီးငါး အေျခာက္...............တေကာင္
(၃)ၾကက္ဥ.................................၁ လံုး
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
အသင့္တံုးျပီး ၾကက္သားအား
ဆီပူေပးလိုက္ျပီး ျပန္ဆယ္ယူထားပါ
ျပည္ၾကီးငါးေျခာက္အားအေခ်ာင္းေလးမ်ားျဖင့္ေအာင္ လွီးျဖတ္ထားပါ
ၾကက္ဥတစ္လံုးအား ပါးပါးေလး အိုးကင္းတိုက္ျပီး အေခ်ာင္းေလးပမာလွီးထားပါ
အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုပါက ဆီဝေနေသာဒယ္အိုးတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဳအနည္းငယ္ဆီသက္ပါ
တစ္ပဲြစာအသင့္တင့္ပမာန အတြက္ ခရုဆီ၊ဆား၊အခ်ဳိမွဳန္ ့၊သၾကား အနည္းငယ္တို ့ျဖစ္ေမႊေပးျပီးပါက
ၾကက္သားထည့္လံုးပါ ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးျပီး ခနေနၾကာ အသင္လွီးထားေသာ ျပည္ၾကီးငါးေျခာက္
အားထည့္ေပးျပီး ႏူးလာထိခ်က္ေပးပါ ႏူးလာျပီဆိုပါက ပုဂံတခ်က္ေပၚသို ့ တေယာက္စာအတြက္
ထမင္းထည့္ျပီး အသင့္လွီးထားေသာ ၾကက္ဥ ႏွင္ အစိမ္းရြက္ (ျကိုက္ႏွစ္သက္ရာ)အရႊက္တို ့ျဖင့္အသင့္
ျပင္ထားျပီး ႏူးျပီး အိေနသိ ( Chicken Braised With Cuttlefish )အား လွပစြာ ထည့္`၍
စားသံုးႏိုင္ပါသည္...................
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                                       (ABC Soup)
(၁)ၾကက္ေျခေထာက္ တစ္စံု
(၂)ဝက္နံရိုး လက္တစ္စစ္ခန္ ့ ႏွစ္တံုး
(၃)ခါၾကက္ဥနီ လက္တစ္စစ္ခန္ ့ ႏွစ္တံုး
(၄)အာလူးသီး လက္တစ္စစ္ခန္ ့ ႏွစ္တံုး
(၅)ခရမ္းခ်ဥ္သီး လက္တစ္စစ္ခန္ ့ ႏွစ္တံုး
(၆)ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္
တို ့အား စြတ္ပုဂံလံုးတခုထဲသို ့ထည့္ခါ
ၾကက္သားမွဳန္ ့ ဆား၊သၾကား၊အခ်ဳိမွဳန္ ့ ဝက္ျပဳတ္ရည္ တို ့အားလံုးထည့္ခါ
ေပါင္းျပီး ေသာက္သံုးစားႏိုင္ပါတယ္ ......၊၊
 ~~~အထူးေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္~~~~

No comments:

Post a Comment